Over Mailchimp is van alles te vertellen en via deze pagina beantwoord ik een aantal kleine vragen die je soms danig in de weg kunnen zitten. Heb je ook een vraag die ik nog niet beantwoord heb? Stuur me een e-mail via judith@werkenmetmailchimp.nl

Single en Double opt-in

Wat is single optin:
Bij Single-optin stuur je meteen nadat iemand zijn gegevens heeft gegeven de informatie toe die ze hebben aangevraagd.
In 2018 komen er allerlei nieuwe regels om dit nog scherper aan banden te leggen. Wees hier heel voorzichtig en secuur mee.

Kan ik single optin instellen binnen Mailchimp zelf:
Ja dat kan tegenwoordig, je nieuwe lijsten worden automatisch single optin ingesteld. Wil je double optin moet je een schuifje omzetten. Houd wel rekening met de spam wet.

Wat is double optin:
Bij double optin klikt de aanvrager op een bevestigingslink nadat hij of zij de gegevens heeft ingevuld. De persoon staat dan op je lijst. Hierna kan de weggever gestuurd worden en je nieuwsbrief. Geef wel even aan dat je ook een nieuwsbrief verstuurd in het aanmeldproces.

Kan ik de gekke hoofdletters op de button in het signup form van mailchimp veranderen?
Helaas dit kan niet, workaround is een plugin gebruiken dan kun je meestal de button naar jouw zin aanpassen.

Welke plugin raad je aan om te gebruiken:
Wil je de beste dan gebruik je gravity forms, veel mogelijkheden, een prijskaartje, wel de beste. Ernaast zijn er andere plugin die al dan niet gratis iets regelen. Zoek in wordpress in de plugin sectie maar eens op mailchimp.

Ik wil unsubscribed en cleaned adressen verwijderen, is dat slim?
Je betaalt niet voor de unsubscribed en deleted contacts. laat ik daarmee beginnen. Je kunt het in basis heel gemakkelijk doen door een nieuwe lijst aan te maken (en die vervolgens te koppelen waar je je oude lijst had) maar het importeren van een lijst levert extra aandacht van mailchimp op, ze checken de lijst en als je pech hebt mag je de nieuwe lijst niet gebruiken. Veel gezien de laatste tijd, het lijkt of Mailchip strenger is geworden ermee en dat is ook logisch. Wat jij doet met je lijsten heeft invloed op hun reputatie en veel bounces zorgt er ook voor dat anderen meer bouncers krijgen. Er is een reden voor cleaned en deleted contacts.
Bij deleted contacts hebben mensen zichzelf uitgeschreven en mag jij dat niet zomaar opnieuw doen. Dat kunnen ze alleen zelf doen.
Bij cleaned contacts is er iets mis met het mailadres, volle mailbox, niet bestaand adres oid.

Wat zijn unsubscribed en cleaned adressen
Bij deleted contacts hebben mensen zichzelf uitgeschreven en mag jij dat niet zomaar opnieuw doen. Dat kunnen ze alleen zelf doen.
Bij cleaned contacts is er iets mis met het mailadres, volle mailbox, niet bestaand adres oid.

Written by : Judith

Subscribe To My Newsletter

BE NOTIFIED ABOUT BOOK SIGNING TOUR DATES

Donec fringilla nunc eu turpis dignissim, at euismod sapien tincidunt.

One Comment

  1. Jannette 21 februari 2020 at 15:54 - Reply

    Beste,

    Ik heb drie tags aangemaakt in mailchimp en de eerste twee ging goed om uit die te versturen, de laatste geeft hij onderstaande regel aan
    To send, you need at least 1 subscribed contact in your audience. Er staan 1259 adressen in. Wat moet ik doen?

Leave A Comment