Begin 2017 en eind 2019 organiseerde ik een kado actie, wie weet heb je een update voorbij zien komen. Doel van deze actie was enerzijds om met de actie de kennis van mensen te vergroten, anderzijds om de e-maillijsten van de ondernemers die met me meededen te vergroten.

 

Het idee van de kado actie:

Ik verzamel ondernemers die allemaal een weggever (een weggever is een e-book, video, gratis online training of iets anders digitaals met als doel je e-maillijst te vergroten) ter beschikking stellen.
Samen met deze ondernemers verzamelen we mensen die de weggevers willen downloaden, Door e-maillijsten aan te schrijven, social media updates, blogs ed.
de mensen die de weggevers downloaden delen over de actie waardoor het bereik nog groter wordt.
Een weggever is de verzamelnaam voor iets waardevols dat degene krijgt die zich op jouw list inschrijft. Je lijst is de verzameling lijst van mensen die zich interesseren voor jouw dienst/product en die zich daarvoor hebben ingeschreven.

Voor iedereen een winst te behalen, een vergroting van je lijst als je een kado weggeeft, waardevolle kado’s om te krijgen. Zo ontstaat een win-win-win situatie en daar houd ik wel van. Alle voordelen nog even op een rij:

de “list” van elke ondernemer die zijn of haar weggever beschikbaar stelt groeit
er ontstaat zichtbaarheid voor mij en de ondernemers die meedoen
iedereen die een kado aanvraagt heeft de kans waardevolle kado’s te downloaden
Tijdens de actie-dagen konden mensen via mijn website toegang krijgen tot een flink aantal kado’s zodat ze 2017 fris konden beginnen en hun gestelde doelen nu echt gaan halen.

Ze werden geattendeerd op de actie op verschillende manieren:

  • de bestaande list van de deelnemers en van mij
  • via social media updates van de deelnemers
  • door deelacties van de mensen die de kado’s hebben aangevraagd

De actie is op meerdere fronten een succes geweest. Ik heb me meer zichtbaar gemaakt net als de andere ondernemers. Door dit te doen heb ik ervaring opgedaan, hoe werkt het enthousiasmeren van de mensen die meedoen, hoe bepaal je wie er mee doet, hoe organiseer je alles. Mooie lessen geleerd. De ervaringen die ik heb opgedaan heb ik in een checklist samengevat.