Expert in e-mailmarketing en Mailchimp

Foto Judith-Hompe

Judith Hompe: voordat ik verzon wat ik precies wilde gaan doen, daar zijn wel wat jaren overheen gegaan. Uiteindelijk werd het op mijn 27e een avondopleiding secretaresse. Toen was ik al begonnen en weer gestopt met een bedrijfsadministratie opleiding (what was I thinking dat ik daar de hele dag mijn aandacht bij zou kunnen houden) en een opleiding in de kinderopvang (oei wat was dat confronterend), ik had ook al een tijd gewerkt en was een paar maanden in Denemarken geweest. Een avondopleiding dus, via Scheidegger.

Het eerste bedrijf dat mij aannam als secretaresse, toen was ik nog niet eens helemaal klaar met mijn opleiding, was een bouwbedrijf in Haren, vlakbij Groningen. Eerst via het uitzendbureau, later kreeg ik een contract. Vanuit deze baan heb ik de overstap gemaakt naar de grote stad Amsterdam. Mijn bloed kroop waar het niet gaan kon dus ik besloot terug te gaan naar mijn geboorteprovincie en streek neer in Alkmaar. Binnen enkele weken woonruimte en een baan geregeld en mijn oude baan opgezegd. Risico’s nemen, voelen of iets goed is en dan gaan doen wat er gedaan moet worden. Dat tekent mijn leven wel.

Binnen het secretaresse-vak heb ik gewerkt als team en afdelingssecretaresse, als office manager en als directiesecretaresse. Altijd bleef er iets sluimeren, was ik weer op zoek naar een nieuw plekje, vond ik weer een andere afdeling, een nieuwe uitdaging. Ik vroeg me vaak af of ik wel op de goede plek zat. Het werk en of ik dat kon, daar twijfelde ik niet aan en mijn collega’s of leidinggevenden ook niet. Uitzoeken, regelen, ik overzie de zaken wel. Het zat hem meer in de communicatie en samenwerking, ergens voelde het niet gelijkwaardig. Ik had nog wat werk te doen op persoonlijk vlak.

En toen was ik ook (NLP) coach

Een NLP opleiding en een coachopleiding verder besloot ik dan ook ondernemer te worden (of besloot ik dat niet maar werd ik ernaar toe gedreven?). Dacht ik, dat secretaresse ding, dat ondersteunen, die ongelijkwaardigheid, nee, dat gaan we niet meer doen. Dat laat ik nu achter me. Ik ga coachen, mensen helpen, verder helpen vooral, zodat ze een gemakkelijker leven hebben en weer gelukkig kunnen zijn.

Dat daar veel meer voor nodig is dan alleen de intentie dat wist ik toen nog niet. Ik leerde in de loop der jaren dat de klanten niet vanzelf op de stoep gingen staan. Dat er weinig gebeurt als je zelf niet zichtbaar bent, als niet duidelijk is wat je doet en voor wie. Dat het helpt om te weten wat je aanbiedt en aan wie. Dat dat ook betekent dat je dingen doet die eng en spannend zijn. Eigenlijk leerde ik wat ik nu aan mijn klanten overbreng.

Het leven stond niet stil

In mijn leven naast het bedrijf gebeurde ondertussen een hoop. Een scheiding, een flink aantal verhuizingen, het opvoeden van mijn dochter. Soms nam het leven het ook over of liet ik het leven het overnemen. Ik ging ook door een flink aantal persoonlijke processen heen. Uit het slachtofferschap stappen, leren hoe het werkt in (liefdes) relaties, mijn grenzen bewaken, leren over hoe HSP-er zijn werkt. Hoe dat zit met energie, is het van mij of van de ander. Ik was er bij tijden flink druk mee. Allemaal dingen die me hebben gebracht waar ik nu ben. Die zorgen dat ik ben wie ik ben, ze hebben me gevormd en nee het was zeker niet altijd een feestje, bij tijden had ik het flink zwaar. Keer op keer de keuze maken verder te gaan, mezelf te verbeteren en tegelijk tevreden zijn met dat wat er (wel) is.

Wil je weten of samenwerken met mij een goed idee is? Klik hier voor het maken van een afspraak. Je kunt natuurlijk ook bellen 06-41394273.